Olemme Facebookissa

RSS Terveydeksi.fi – Uutiset
 • Koulujen ja päiväkotien sulkemisella vähäinen vaikutus koronatartuntoihin 10 heinäkuun, 2020
  Suomessa koulut ja päiväkodit olivat suljettuina maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. Ruotsissa peruskoulut ja päiväkodit olivat auki koko kevään. Tästä huolimatta 1-19-vuotiailla todettujen koronavirustartuntojen ilmaantuvuudessa ei ole merkittävää eroa maiden välillä.
 • Suomalaisten yksinolo lisääntynyt 9 heinäkuun, 2020
  Sosiaalinen etäisyys on muuttunut Suomessa jo ennen koronavirusepidemiaa. Yksinoloaika vuorokaudessa on lisääntynyt kahdella tunnilla parissa vuosikymmenessä. Ihmisten välinen vuorovaikutus on muuttunut entistä enemmän teknologiavälitteiseksi.
 • Biologisista lääkkeistä apua vaikeaan astmaan 8 heinäkuun, 2020
  HUSissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että biologiset lääkkeet vähensivät merkittävästi aikuisten vaikean astman oireita ja kortisonin käyttöä.
 • Keski-iän korkea verenpaine yhteydessä muistin heikkenemiseen 7 heinäkuun, 2020
  Muisti ja muut kognitiiviset mielentoiminnot näyttäisivät heikentyvän todennäköisemmin, jos verenpaine pääsee nousemaan keski-iässä. Riskit alkavat näkyä, kun systolinen verenpaine on yli 130 mmHg.
 • Imettäminen ehkäisee lapsen lihomista 6 heinäkuun, 2020
  Tuoreen tutkimuksen mukaan imettäminen ehkäisee lihomista myös lapsilla, joiden geenit altistavat lihomiselle.
 • Aurallinen migreeni voi altistaa sydänoireille 29 kesäkuun, 2020
  Aurallista migreeniä potevat sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin tavallista todennäköisemmin. Migreeniin yhdistetty riski on samaa luokkaa kuin korkeaan verenpaineeseen tai kolesteroliongelmiin liittyvä.
 • Aikuisen akne voi liittyä epäterveelliseen ruokavalioon 23 kesäkuun, 2020
  Tuoreen tutkimuksen mukaan paljon rasvaisia ja sokeria sisältäviä ruokia suosivat potivat aikuisiän aknea 54 prosenttia todennäköisemmin kuin terveellisempää ruokavaliota noudattavat.
 • Masennus altistaa sydänsairauksille 17 kesäkuun, 2020
  Tuore tutkimus vahvistaa, että masennuksesta kärsivät sairastuvat muita todennäköisemmin sydän- ja verisuonitauteihin ja myös menehtyvät nuorempina. Ilmiö on havaittavissa kaikkialla maailmassa, kaikissa tuloluokissa.
 • Lääkemyynnin rajoitteet päättyivät 16 kesäkuun, 2020
  Poikkeusolot päättyivät Suomessa; samalla kumottiin kolme kuukautta voimassa olleet lääkkeiden myyntiä koskevat rajoitteet.
 • Työstressillä ja epäterveellisellä ruokavaliolla yhteys 15 kesäkuun, 2020
  Tuoreen tutkimuksen mukaan työelämän kuormitus ja vuorotyö altistavat epäterveellisille ruokavalinnoille. Yhteydet näkyvät miehillä naisia selvemmin.