Yhteystiedot

Tainionkosken apteekki

Karhumäenkatu 1 (Prismakeskuksen yhteydessä)
55120 Imatra
Suomi

Puhelin 05-432 1272
Faksi 05-472 4002

info@tainionkoskenapteekki.fi

  Ota yhteyttä
  Sähköpostiosoite on pakollinen

  Olemme Facebookissa

  RSS Terveydeksi.fi – Uutiset
  • Yöunien pituus saattaa vaikuttaa elinikään 15 syyskuun, 2021
   Tuoreen aasialaistutkimuksen mukaan seitsemäntuntiset yöunet ovat terveyden kannalta optimaali. Lyhyempiä ja pidempiä yöunia nukkuvat menehtyvät todennäköisesti nuorempina.
  • Suuret D-vitamiiniannokset eivät edistä pikkulasten kehitystä 13 syyskuun, 2021
   Tuoreen suomalaistutkimuksen perusteella nykyinen käytäntö, jossa lapsi saa D-vitamiinia 400 IU päivittäin on hyvä eikä suuremmille annoksille ole tarvetta ainakaan lapsen keskushermoston kehityksen kannalta.
  • Kevyt liikunta pienentää vyötärölihavan ikääntyneen diabetesriskiä 9 syyskuun, 2021
   Uusi tutkimus osoittaa, että vyötärölihavilla ikäihmisillä erityisesti kevyempi liikunta ja istumisen vähentäminen ovat yhteydessä parempaan sokeriaineenvaihduntaan. Sen sijaan hoikkien ikääntyneiden sokeriaineenvaihduntaa edistää parhaiten raskaampi liikunta.
  • Ilmansaasteet yhteydessä dementiariskiin 7 syyskuun, 2021
   Yhdysvaltalaistutkijoiden havainnot vahvistavat näyttöä hengitysilman pienhiukkasten ja dementian yhteydestä. Aiemmissa tutkimuksissa suuret PM2,5-pitoisuudet on yhdistetty muun muassa hengityssairauksiin ja sydän- ja verisuonitauteihin.
  • Kuulovahvistimia markkinoidaan harhaanjohtavin lupauksin 6 syyskuun, 2021
   Ikäihmisille on markkinoitu ”Ultrafonista kuulovahvistinta”, jonka kerrotaan olevan monin verroin tavallista kuulokojetta parempi. Todellisuudessa kyse on halvahkosta kuulovahvistimesta, joka ei ominaisuuksiltaan ole kuulokojeen veroinen ja voi lisäksi vaarantaa jäljellä olevan kuulon.
  • Täyden rokotussarjan teho erinomainen 3 syyskuun, 2021
   THL:n tuore tutkimus osoittaa, että kaksi rokotusta antaa erinomaisen suojan vakavaa koronavirustautia vastaan ja suojaa hyvin tartunnoilta. Myös kahta eri rokotevalmistetta saaneilla tulokset ovat erinomaiset.
  • THL ehdottaa kolmatta koronarokoteannosta rajatuille ryhmille 2 syyskuun, 2021
   Ensimmäisenä kolmatta annosta tarjottaisiin immunipuolustukseltaan heikentyneille henkilöille. Muun väestön osalta tilannetta arvioidaan syksyn aikana uusien tutkimustulosten avulla.
  • Lihavuus altistaa etenkin ruoansulatuselimistön syöville 31 elokuun, 2021
   Lihavuus on yhdistetty moniin syöpiin, mutta tuoreen tutkimuksen perusteella riskit saattavat rajoittua pääosin ruoansulatuselimistön syöpiin, kuten ruokatorvi-, vatsa-, maksa- ja haimasyöpään.
  • Lihasrelaksanttien teho alaselkäkipuihin kyseenalainen 30 elokuun, 2021
   Tuore tutkimus viittaa lihasrelaksanttien olevan tehottomia valtaosalle alaselkäpotilaista. Kipuilua vähentää ennenkaikkea panostus liikuntaan, työturvallisuuteen ja ergonomisiin työtapoihin.
  • THL kerää äidinmaitonäytteitä 26 elokuun, 2021
   Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää äitien ja lasten altistumista ympäristömyrkyille. Tutkittava aineita ovat esimerkiksi dioksiinit, PCB-yhdisteet ja palonestoaineet.