Yhteystiedot

Tainionkosken apteekki

Karhumäenkatu 1 (Prismakeskuksen yhteydessä)
55120 Imatra
Suomi

Puhelin 05-432 1272
Faksi 05-472 4002

info@tainionkoskenapteekki.fi

  Ota yhteyttä
  Sähköpostiosoite on pakollinen

  Olemme Facebookissa

  RSS Terveydeksi.fi – Uutiset
  • THL suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikille 29 marraskuun, 2021
   Huonontuneessa epidemiatilanteessa maskin käyttöä suositellaan sekä rokottamattomille että rokotetuille tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  • Flunssavirukset saattavat lisätä vastustuskykyä myös covid-19-virukselle 26 marraskuun, 2021
   Vastaavasti covid-19-rokotteet saattavat suojata myös tavallisilta, lieviä flunssainfektioita aiheuttavilta koronaviruksilta.
  • Influenssarokotuksen voi ottaa yhtä aikaa koronarokotuksen kanssa 23 marraskuun, 2021
   Tuore tutkimus osoittaa, että koronavirusrokotteen toisen tehosteannoksen voi ottaa samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa ilman pelkoa haittavaikutuksista tai rokotteiden tehon heikkenemisestä.
  • Pandemia vähensi antibioottien käyttöä 22 marraskuun, 2021
   Vuosina 2019–2020 bakteerilääkkeiden kokonaiskulutus laski Suomessa 19,3 prosenttia. Antibioottien käyttö väheni kaikissa sairaanhoitopiireissä, mutta alueelliset erot ovat suuria.
  • Nukkumaanmenoaika saattaa vaikuttaa sydän- ja verisuonitautien riskiin 15 marraskuun, 2021
   Univaje ja uniongelmat on yhdistetty sydänoireisiin, mutta tuoreen tutkimuksen perusteella myös nukkumaanmenoaika saattaa vaikuttaa sydänriskeihin. Pienimmässä sairastumisvaarassa ovat iltakymmenen ja yhdentoista välillä nukkumaan menevät.
  • Rintaruokinta saattaa ehkäistä tyypin 1 diabetesta 12 marraskuun, 2021
   Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan rintamaitoa 6–12 kuukauden ajan saaneet lapset sairastuvat tyypin 1 diabetekseen yli puolet epätodennäköisemmin kuin vähemmän aikaa imetetyt.
  • Jo yksi juoksulenkki laskee verenpainetta 10 marraskuun, 2021
   Säännöllinen liikunta tunnetusti alentaa verenpainetta, mutta suotuisia vaikutuksia nähdään jo yhden reippaan liikuntasuorituksen jälkeen. Korkeaa verenpainetta potevien verenpainelukemat pysyvät matalammalla ainakin vuorokauden ajan, tuore tutkimus osoittaa.
  • Sähkötupakka ei vaikuta auttavan pysyvään savuttomuuteen 8 marraskuun, 2021
   Tutkimusten mukaan sähkötupakka saattaa auttaa tupakoinnin lopettamisessa, mutta pitkäaikainen hyöty jää usein saavuttamatta: sähkötupakoitsija repsahtaa usein uudelleen tupakoimaan.
  • Suonikohjut yleisempiä pitkillä ja lihavilla 5 marraskuun, 2021
   Suonikohjut ovat pitkälti perinnöllisiä, mutta tuoreen tutkimuksen perusteella ne ovat yleisempiä myös pitkillä, ylipainoisilla, tupakoitsijoilla sekä potilailla, joiden veren rautapitoisuus on suuri.
  • Lisää juustoa vanhuksille 4 marraskuun, 2021
   Tuoreen tutkimuksen mukaan hoitokodissa asuvien vanhusten kaatuilua ja luunmurtumia voitaisiin vähentää yksinkertaisesti antamalla heille enemmän juustoa ja muita maitotuotteita.