Yhteystiedot

Tainionkosken apteekki

Karhumäenkatu 1 (Prismakeskuksen yhteydessä)
55120 Imatra
Suomi

Puhelin 05-432 1272
Faksi 05-472 4002

info@tainionkoskenapteekki.fi

  Ota yhteyttä
  Sähköpostiosoite on pakollinen

  Olemme Facebookissa

  RSS Terveydeksi.fi – Uutiset
  • Dementiapotilaan masennus hoituu myös lääkkeettömästi huhtikuu 13, 2021
   Tuoreen tutkimuksen perusteella esimerkiksi muisteluterapia, hieronta ja kosketusterapia ovat pelkkää tavanomaista lääkehoitoa tehokkaampia dementikkojen masennusoireiden lievittämisessä.
  • Kalan syöminen parantaa sydänsairaan ennustetta huhtikuu 8, 2021
   Vähintään kahdesti viikossa kalaa syövät sydänpotilaat välttyvät uusilta oireilta muita potilaita todennäköisemmin, kertoo tuore tutkimus. Suotuisat vaikutukset liittyvät öljyisiin kaloihin kuten loheen ja sardiineihin.
  • Päävammat lisäävät dementiariskiä huhtikuu 6, 2021
   Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan päävamman kokeneet sairastuvat dementiaan 25 prosenttia muita todennäköisemmin. Yhteys on vielä voimakkaampi, jos päävammoja on ollut useampi.
  • Koronarokotukset vähentäneet sairaalahoidon tarvetta maaliskuu 31, 2021
   Koronarokotukset ovat vähentäneet sairaalahoitoa vaativaa vakavaa koronavirustautia ikääntyneillä keskimäärin 74 prosenttia ja riskiryhmiin kuuluvilla keskimäärin 84 prosenttia.
  • Yksinäisyys lisää riskiä kuolla sydänoireisiin maaliskuu 29, 2021
   Tuoreen tutkimuksen mukaan sosiaalisesti eristyneillä on kaksinkertainen riski menehtyä ensimmäiseen sepelvaltimotautioireeseensa tai aivoverenkiertohäiriöön ennen sairaalahoitoa kuin henkilöiden, joilla on paljon sosiaalisia kontakteja.
  • Koivun kukinnasta ennustetaan runsasta maaliskuu 25, 2021
   Allergikkojen kannattaa varautua oireisiin jo lähiviikkoina; siitepölyä saattaa levitä ilmaan kaukolaskeumina jo ennen kotimaisen kukinnan alkua.
  • Vakavat allergiset reaktiot harvinaisia koronarokotteilla maaliskuu 24, 2021
   Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vakavat anafylaksiaoireet ovat harvinaisia koronavirusta vastaan kehitetyillä uusilla mRNA-rokotteilla.
  • Runsas ruutuaika lisää lasten käytöshäiriöitä maaliskuu 22, 2021
   Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan lapsilla joilla on puolentoista vuoden iässä selvästi enemmän ruutuaikaa kuin muilla, on havaittavissa enemmän kaverisuhteiden vaikeuksia viiden vuoden iässä.
  • Kasvikset pienentävät diabetesriskiä maaliskuu 18, 2021
   Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvisten syömistä lisäämällä voi pienentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Jo aiemmin kasvipainotteisen ruokavalion on havaittu pienentävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja auttavan verenpaineen hallinnassa.
  • AstraZenecan koronarokote soveltuu myös ikääntyneille maaliskuu 11, 2021
   Viime viikkoina saatu tutkimustieto osoittaa, että Astrazenecan rokote antaa yhtä vahvan suojan ikääntyneille kuin mRNA-rokote.