Yhteystiedot

Tainionkosken apteekki

Karhumäenkatu 1 (Prismakeskuksen yhteydessä)
55120 Imatra
Suomi

Puhelin 05-432 1272
Faksi 05-472 4002

info@tainionkoskenapteekki.fi

  Ota yhteyttä
  Sähköpostiosoite on pakollinen

  Olemme Facebookissa

  RSS Terveydeksi.fi – Uutiset
  • Käypä hoito -suosituksia nyt myös ruotsin kielellä lokakuu 23, 2020
   Ensimmäiset Käypä hoito -suositukset on käännetty ruotsin kielelle ja julkaistu käypähoito.fi -sivustolla.
  • Univaikeudet yhteydessä lihavuuteen lokakuu 22, 2020
   Tuoreen tutkimuksen mukaan lyhyitä ja vaihtelevan pituisia yöunia nukkuvat ovat muita todennäköisemmin lihavia. Epäselvää kuitenkin on, kumpi seuraa kumpaa.
  • Liian nopea synnytystahti riski äidille lokakuu 21, 2020
   Raskauksien välissä olisi hyvä olla 2–3 vuotta. Tuoreen tutkimuksen mukaan selvästi tätä pienempi väli synnytyksissä voi jopa lyhentää äidin elinikää.
  • Laihdutus pienentää riskiä sairastua rintasyöpään lokakuu 16, 2020
   Pysyvä painonpudotus auttaa auttaa välttymään rintasyövältä. Terveelliset elintavat vähentävät riskiä myös naisilla, jotka ovat geeniensä takia suurentuneessa sairastumisvaarassa.
  • HPV-rokotukset vähentäneet kohdunkaulasyöpää lokakuu 14, 2020
   Kohdunkaulasyöpä on vähentynyt huomattavasti HPV-rokotusten ansiosta kertoo tuore ruotsalaistutkimus. Rokotteen saaneiden riski sairastua kohdunkaulasyöpään on noin puolet pienempi kuin samanikäisten, joita ei ole rokotettu.
  • Koronaviruksen vasta-aineet säilyvät luultua pidempään lokakuu 13, 2020
   Tuore THL:n ja Helsingin kaupungin tutkimus osoittaa, että koronatartunnan seurauksena elimistössä syntyneet vasta-aineet säilyvät ainakin neljä kuukautta.
  • Metformiinilääkitys turvallista raskauden aikana lokakuu 9, 2020
   Tyypin 2 diabetesta sairastavat naiset voivat turvallisesti käyttää metformiinilääkkeitä raskauden aikana. Tuoreen tutkimuksen mukaan lääkitys ei haitallista lapsen kehitykselle.
  • Ensimmäiset koronarokotteet edenneet myyntilupa-arviointiin. lokakuu 7, 2020
   Euroopan lääkevirasto EMA on käynnistänyt nopeutetun myyntilupa-arvioinnin kahdesta koronarokotteesta. Lisätietoa rokotteiden toimivuudesta saadaan jo lähiviikkojen aikana.
  • Tupakoinnin lopettaminen pienentää riskiä sairastua dementiaan lokakuu 5, 2020
   Tuoreen tutkimuksen mukaan sairastumisriski dementiaan laskee savuttomien tasolle kolmessa vuodessa. Dementian lisäksi tupakointi aiheuttaa muun muassa syöpää sekä sydän- ja verisuonitauteja. Myös niiden riskit pienentyvät vähitellen tupakoinnin lopettamisen jälkeen.
  • Vauvojen imetys on yleistynyt lokakuu 1, 2020
   Sekä täysimetys että imetys ovat yleistyneet vuodesta 2010. Tuoreen selvityksen mukaan vuoden ikää lähestyvistä vauvoista imetetään nykyään 58 prosenttia. Nuoret ja matalammin koulutetut äidit imettävät edelleen muita vähemmän.